dilluns, 29 de febrer del 2016

NO SOM RESPONSABLES...

Baixem al taller sabent que ens caurà una gran bronca per no haver-nos esforçat i dedicat al projecte tant com aquest ho reclamava.
A part d'això, ens hem passat la classe mirant els vídeos que havien fet els altres dos grups (un d'ells no es veia i l'altre tenia moltes faltes d'ortografia) i mirant també les maquetes. A causa de la nostra vageria, poca imaginació i creativitat, hem estat tots suspesos. L'Anna, ens ha donat una altra oportunitat per poder entregar la làmpada, el making of i la història que hem passat per arrivar fins aquí (avui es reuneix el grup per acavar la làmpada).
Ja per acavar, hem repassat i practicat el que entrarà a l'exàmen del pròxim dijous.

dijous, 25 de febrer del 2016

ON ETS?

Avui l'Anna no ha aparegut a la classe. Han arrivat el Simón (del meu grup: TBI) i el Pedro (que és un nen de la classe) i ens han dit que l'Anna els havia comunicat que no podia venir a la classe per varis motius i que féssim les fitxes que portaven ells dos a les mans.
Tres fitxes diferents: Dues en grup i una individual. 
TBI, ha fet les dues fitxes en grup satisfactoriament imenys un exercici a causa de no haver pogut trobar les respostes al llibre. 
La fitxa individual, constava de cinc problemes en els quals havíem d'aplicar la llei D'OHM així dons, cadascun dels membres de l'equip, ha fet el problema que hem acordat entre tots.  

dimecres, 24 de febrer del 2016

MWC: MOBILE WORLD CAPITAL

Ahir, vam anar a  MOBILE WORLD CAPITAL!!
He disfrutat moltíssim amb aquesta activitat! Ara hos explicaré com ha anat tot una mica.
Només arribar, ens vam dividir en els grups partits que normalment fem en hora partida i progressivament, vam anar entrant i asseient-nos a les taules del menjador per començar a dinar l'entrepà que portàvem fet de casa. 
Seguidament, ens van donar temps lliure per jugar amb els robots,el ping-pong, els futbolins, els gronxadors...
Seguidament, ens van portar a fer un taller a la sala d' APPS, GAMES & MULTIMEDIA ZONE que consistia en fer un robt, un drac, un gat o un mico i fer que se li movessin o se l'iluminéssin diverses parts del cos a través de diferents sistemes accionats per una pila.
Quan ja havies acvat de montar el ninot, anàvem passant per un fons i feiem que s'accionés el mecanisme del ninot i el grabàven. A mesura que anàvem acavant el taller, anàvem sortint fora a jugar. Al cap d'una estona, ens van portar a la sala de ROBOTICS & ENGINEERING ZONE on, ens van ensenyar a programar un robot perquè fes les coses que li ordenéssim a través de l'ordinador. Ja acavant, vam tenir l'última estona de joc. Va arribar l'hora de marxar i vam agafar les coses i vam marxar. Que divertit!






dijous, 18 de febrer del 2016

KAHOOT!

Per veure si haviem assolit els conceptes que ens explicava l'unitat u i dos del llibre de text avui, hem fet un Kahoot!

Hem fet grups nous de quatre persones (només per a jugar) que, en el meu cas, aquests han sigut els components:

- Maria Comerma  (mariacomerma.blogspot.com.es)
- Eunice del Barrio
- Ágata Grasso
- Berta Castillo (bertutxins.blogspot.com.es)

 L'equip s'ha dit MABE
A causa d'un parell d'errors que han tingut els ipads, l'equip s'ha hagut de dividir i ha anat a la recerca d'un altre grup que els acollís per poder continuar fent el joc. Jo, m'he unit a l'equip Guillie, format per:

- Pedro García 
- Kyra Torres (http://theboxtecnokyratb.blogspot.com.es) 
- Alex Herrero ( http://tecnoalex2e.blogspot.com.es/)
- Deivy Lòpez (deivylopezzurita.blogspot.com)

Després d'aquest trasllat, ha anat molt bé. Hem hagut d'aplicar la llei D'OHM en un parell de casos i també hem hagut dentificar alguns esquemes de cirquits elèctrics entre d'altres.
Ens ho hem passat molt bé jugant i per suposat, aprenent sempre de la millor manera, jugant.

diumenge, 14 de febrer del 2016

CLASSE TEÒRICA 3

Bona tarda!
L'altre dia, vam fer la tercera teoria de l'any. El que vam fer va ser el que veieu aquí a la dreta.
L'Anna va explicar i nosaltres vam apuntar.

De pas, vam corregir també la meitat dels deures que havíem fet per avui perquè l'altre meitat, no va donar temps (problema de la torradora). 

Hos deixo aquí els deures per el pròxim dijous (sento penjar-la del revés, no ho podia girar) :




dimarts, 9 de febrer del 2016

SERREM, POLIM, CALCULEM...

Dilluns passat, com de costum, vam vaixar al taller i ens vam posar mans a l'obra. Vam entrar al magatzem i vam agafar la bossa dels materials. Ara hos explicaré què vàrem fer:
  • Per començar, vam calcular la mesura que ens aniria bé que tinguéssin els "palets" dels quals havíen de sortir dues "creus" que instal.laríem als laterals de QUADRUM. 

  • Vam agfar els "palets", els vam mesurar i vam decir la mida adequada. A continuació els vam serrar i vàrem procurar que tots quedéssin igual.

  • Seguidament, vàrem fer alguns calculs per saver quan hauría de mesurar el "pal gran" (40cm cada tros).

  • Ràpidament vam començar a tallar el "pal gran" i s'ens va acavar l'hora quan portàvem aproximadament un parell de trossos tallats.

dijous, 4 de febrer del 2016

COMENÇEM A CALCULAR...

Avui dijous 4 de gener, ens hem enfrontat als CÀLCULS.

L'Anna, ens ha fet la tercera classe teòrica. Ha apuntat això a la pissarra:  
Ho hem aprés i de pàs ho hem copiat.
Per posar-nos a prova, l'Anna, ens ha dibuixat una taula completada amb només el que està escrit en negre en el full. L'hem hagut de completar i seguidament ha posat els resultats a la pissarra.
Per recordar el que havíem fet avui i no oblidarnos-en, ens han donat un problema per resoldrea casa. (espero que esigui bé)

Sento no haberme enrecordat que havia de penjar el my map sobre ELS EFECTES DE L'ELECTRICITAT. 



 I de pàs, penjo també l'àtom amb els seus noms respectius.


 

dimarts, 2 de febrer del 2016

PENSEM EN EL FUTUR

Fa ja un parell de dies que vàrem fer l'última classe de tecnologia. En aquesta, vam començar el producte final. L'equip, es va endinsar en l'enorme magatzem del taller on hi guarden maquetes/treballs d'altres cursos i on hi ha milers de milions de materials i eines per construir el que s'et passi per el cap. 
Com a bona persona que és l'Anna, ens ha deixar utilitzar les eines i ens ha donat uns quants materials per a construir el producte (digem-li pel seu nom): Quadrum, molt útils per a construir-la. 
Ja ho tenim tot planejat: Tindrem dues sessions per a construir a Quadrum i si no l'acavem (molt probable), ens l'haurem d'emportar i acavar-la a casa. A veure com queda!