dijous, 9 de juny del 2016

1000 VISITES!!

Aquí teniu el video de les 1000 visites!
https://www.powtoon.com/c/gbRkxfjt8hj/1/m

diumenge, 5 de juny del 2016

PANCARTA DEL CURS!!

L'altre dia l'Anna ens va avisar que poséssim les taules mes o menys en una posició de 2 per 6 o així. Quan va entrar a la classe, va fer unes millores a la posició de les taules i vam començar. Vam extendre un gran rotllo de paper per sobre les taules i el vam tallar per la mesura adequada. Després, ens vam dividir en 5 grups: Emocions, energies, producteprojecte i electricitat. Ens vam organitzar i el que vam quedar al final era que per torns, aniriem posant coses al mural amb els seus respectius colors com si fos un my map gegant. Allà hi figuraria tot el que havíem fet i aprés durant el curs. Un cop finalitzat el treball, el vam penjar davant de la nostre classe perquè tota la gent que passés per allà, pogués tenir accés al nostre my map. Va quedar així:


dimarts, 31 de maig del 2016

SENSE CLASSE:

Ahir no vam poder fer classe per algún rar motiu. L'Ana no hi era i vam acavar d'enllestir el projecte: polir el bloc tant de edesignlearningthinking com el personal com el privat de l'equip i enviar tot el correu dels Doodlers. Aveure que passa!

divendres, 27 de maig del 2016

REPÀS

Ahir, vam estar donant un repàs a tots els projectes. Vam agafar com a referència un dels grups de la nostre classe i ens van donar consells i coses que faltàven per acavar els projectes. Avui enviarem el nostre correu als Doodlers!

dilluns, 23 de maig del 2016

DIA LLIURE

Per circumstàncies inprecises avui l'Ana, no ha pogut sistir a classe. Ha vingut una professora de guàrdia i cada persona s'ha posat a fer el que volia. En el meu grup, ens hem distribuit la feina: a mi m'ha tocat fer allò que hos vaig comentar a l'entrada anterior sobre les lletres  i asignatures. La feina bàsicament consistia en passar totes les preguntes que habíem proposat, al sites privat de l'equip perquè totes les persones que hi entréssin, puguésin parlar amb nosaltres contestant-les a través dels comentaris.

PD: Ja queda poc per a penjar el video de les 1000 visites! 

dijous, 19 de maig del 2016

BERTA, ESTAS VIVA!?

Bona nit bertadicts!
Primer de tot, ESTIC VIVA!!
Ja fa una setmana aproximadament que vaig marxar amb l'institut de colònies tres dies (sent no haver avisat avans). Les meves companyes, afortunadament, s'han quedat a l'institut i, en la meva ausència, han pogut anar avançant el projecte. El que m'han explicat que han fet és això:

  • Amb l'Ana, han pensat que a cada lletre de Google li podria correspondre una asignatura de l'institut. Cada lletre potarà una pregunta de la asignatura escollida corresponent per a fer que la gent s'animi a contestar i interactuar així amb nosaltres. Aquest petit projecte, és per a posarlo a la pàgina web personal perquè així qui entri, podrà veure que, através de les energies també es pot apendre de tot. Algunes de les asignatures escollides, han sigut Art, Matemàtiques, Socials...
  • Omplir la mateixa fitxa que vàrem fer quan encara era Larry Page el nostre receptor (a llapis) però aquest cop, ha sigut a través d'una presentació de Google compartida per l'Ana.
I això és tot, que no és per res poc. 

dissabte, 7 de maig del 2016

CANVI DE RECEPTOR!

L'altre dia, l'equip va decidir que potser seria millor canviar el destinatari de Larry Page als Doodlers què són les persones que s'encarreguen de posar, dissenyar i treure els doodels (logos) de Google. Així, entrem en un sorteig en el qual es guanya que el teu doodle surti com a logo principal de Google el dia que esculleixis (nosaltres hem escullit el 5 de juny ja que és el Dia Mundial Del Medi Ambient) i la gent a l'entrar, pogui veure el teu logo i, clicant-hi a sobre, tot el contingut creat per nosaltres a més d'altres pagines web d'interés. 

dilluns, 2 de maig del 2016

PREPARANT EL LOGO DEFINITIU...

Avui, hem estat avançant el projecte fins que ha vingut l'Ana per a parlar amb nosaltres sobre el que podiem fer perquè el logo definitiu que enviarem a Larry Page. Hem parlat sobre el projecte i com anava i ens ha ensenyat a utilitzar el Photoshop (per a poder enganxar tots els dissenys en una sola imatge i així poder treballar només amb aquesta). Ens ha comprimit tots els dissenys en un i l'ha posat a la mida adequada. 
Ja tenim logo definitiu!

 

dijous, 28 d’abril del 2016

PENSEM I COMPATRIM:

Ahir al matí, vam fer una activitat que ens va fer remuntar-nos al principi d'aquest projecte. L'activitat constava de dues parts:
1ra part: Omplir una taula on hi havien de figurar els noms dels participans, el del grup, a qui li feiem...
2na part: Exposar-lo a un dels grups que l'Ana ens va dir (en el nostre cas varen ser dos grups) per així autoconèixer una mica més el nostre projecte i el del altres.

dilluns, 25 d’abril del 2016

EDULOC

Avui, l'Ana ens ha presentat una eina nova: l'Eduloc.
Ja que els ordinadors no podien accedir-hi a causa d'un error a la xarxa, no hem pogut utilitzarla però sí en ha explicat com funcionava i que havíem de fer per al dijous vinent. Hem de posar un punt de geolocalització per al nostre projecte i situar-lo on creiem que tindrà més èxit.
Aquí hos deixo l'enllaç per si hos voleu passar.
http://www.eduloc.net/es

divendres, 22 d’abril del 2016

APRENEM UNA MICA MÉS SOBRE LES ENERGIES

Ahir l'Ana venia a la classe amb el propòsit d'apendre una mica més les energies a través d'un joc preparat per ella. Ja que la nostre conducte no va ser bona, la classe es va haver de comprimr a 20min. fent així que s'agués perdut tot el treball de l'Ana al preparar la classe. 

dilluns, 18 d’abril del 2016

POSEM LINK ALS DISSENYS DIGITALS:

Avui, hem estat modificant les pagines web. Hem afegit a tots els dissenys digitals el link que li pertocava perquè la gent que volgués, pugués fer-hi click i entrar directament. Aqui hos els deixo:


l'energia geotèrmica/geotermal energyl'energia solar/solar energy  
 l'energia eòlica/wind energy 
 

diumenge, 17 d’abril del 2016

VALORACIÓ

El passat dijous, vam avaluar els blogs dels diferents equips. Vam baixar a buscar els ipads i els vam encendre per a començar. Avans d'aixó, ens va explicar com ho havíemm de fer i quins d'entre tots els grups ens tocava avaluar. Dit això, ja podiem començar. A nosaltres ens va tocar els grup del Quim Solans i el del Martí Solà.

dilluns, 11 d’abril del 2016

PREPARATS PER LA 1A AVALUACIÓ DEL PROJECTE

Avui, hem estat super  liats amb tota la feina que teniem perquè estavem acavant de fer els preparatius per a la 1a avaluació del projecte. Demà, la classe 2A avaluarà juntament amb l'Ana algunes de les nostres pàgines que es troben al bloc de l'Ana a l'apartat del projecte. Si hos voleu passar per allà, trobareu tota l'informació.

dijous, 7 d’abril del 2016

2 EN 1

Primer de tot:
Hola de nou!
Retornem a les classes després d'una llarga setmana de vacances per tant, amb moltÍsssssima feina per endavant. 
Dia 1:
Ens reenganxem al projecte EXPLICA FORA DE L'AULA i l'avançem. Expliquem el rojecte a l'Anna i ella, ens aconsella i ens ajuda. Ara hem avançat el prezi i ja tenim el disseny del que serà el logo de GOOGLE.
Dia 2:
Avui, l'Anna ha entrat al seu bloc i l'ha projectat a la pissarra digital. Ens ha ensenyat un dels apartats del seu bloc i ens ha dit que havíem d'omplenar un formulari per tal de que cada grup pogués tenir el seu apartat on escriure sobre el seu projecte.

dijous, 17 de març del 2016

ANNA!!

Avui, l'Anna ha anat a l' EXPO RECERCA.
Obiament, no ha pogut estar a la classe i l'últim dia ens va dir que enllestissim un altre power point amb les idees una mica més clares tant com de les energies com de Larry Page i aquest, seria per el pròxim dia després de setmana santa. 

L'Àgata i jo hem començat a escriure les idees en un full en blanc per després passar-ho a la presentació (la Kyra no ha vingut).

dimecres, 16 de març del 2016

TECENERGY!

La classe d'abans ahir no va estat guiada. Havíem preparat unes presentacions de powerpoint/prezi per començar el projecte i ens va servir d'ajuda per a començar a organitzar-lo. Hos deixo aqui el link de la nostre presentació i també el link de la nova pagina web (ho entendreu tot una miqueta més quan entreu):

Presentació: 

https://drive.google.com/open?id=1cft5gmYiGKKBFqBRPfe7ZYJfbLH_--OVb02j84rzpyU

Web:

https://sites.google.com/site/tecenergysitescom/


divendres, 11 de març del 2016

NOU PROJECTE, NOU EQUIP, NOVES IDEES

Ahir vam començar el nou projecte: PARLEM FORA DE L'AULA.
Aquest projecte consisteix en poder explicar-li a algú de qualsevol edat i país que són LES ENERGIES ALTERNATIVES amb qualsevol eina de presentació. Ara estic fent la presentació de google que servirà per a presentar el nou projecte. 
Ahir a més de presentar-nos el projecte, l'Anna ens va fer sortir a tots de classe i seure en una rotllana per explicar que podia haver fallat en el trimestre anterior. Van comentar que potser els grups eren de masses persones i l'Anna va decidir que els grups serien de tres. L'Àgata (TBI), la Kyra Torres i jo, ens vam ajuntar per portar a cap aquest projecte. Aveure com surt!

dimecres, 9 de març del 2016

LINKS

Hos deixo aquí els links del making off de la maqueta i de la làmpada perquè els pugeu veure:


  • https://drive.google.com/open?id=0B9qguTfS8sySVllRaUxIdFZDaGc

  • https://drive.google.com/open?id=0B2JbLc-A8wYfbi1PR0lYY293eE0

Hauríen d'estar montats de manera que es veiéssin tots dos seguits però a causa de manaca de temps per mala organització no ho hem pogut acavar.

dimarts, 8 de març del 2016

NOTES!

Ahir a la classes de tecnologia vam anar a l'aula d'informàtica a causa d'un error en l'organització de l'ocupació del taller entre dues de les professores de tecnologia (res greu). Tot seguit, l'Anna va estar acavant d'ordenar uns formularis que havíem d'entregar dimecres passat (els que no havíen enviat el formulari l'havíen d'omplenar i enviar). Acavada la feina d'omplir formularis (aprox. 45 min.) l'Anna va haver de marxar de l'aula deixant que acavéssim de fer els últims retocs al docment "memoria del projecte". Quan va haver arrivat, va començar a mirar els blocs de la classe. Es veia que els alumnes no s'havíen implicat i no hi havíen dedicat ni cinc minuts del seu temps. Imagineu-vos el resultat. Patètic. Obiament l'Anna es va enfadar i a la majoria els va suspendre.   

dijous, 3 de març del 2016

EXÀMEN!

Avui... exàmen!
Avui tocàva exàmen. No se si el vaig esmentar però aquest exàmen ja feia una setmana que l'havíen posat. Tractava dels temes 1 i 2. 
Ja que l'he fet avui, hos puc esmentar breument el que hauríes de saber si l'anéssis a fer:
  • Saber que és i com s'aplica la llei d'OHM.
  • Que és i quin símbol tenen la resistència, el voltatge i l'intensitat.
  • Què són els imans i quins tipus hi ha.
  • Els efectes de l'electricitat.
  • Etc...
A mi no m'ha anat gaire bé a causa de l'acomulació de deures i exàmens tant com de tecnología com d'altres matéries. (I també a caus d'alguns motius personals). A veure com surt!

dilluns, 29 de febrer del 2016

NO SOM RESPONSABLES...

Baixem al taller sabent que ens caurà una gran bronca per no haver-nos esforçat i dedicat al projecte tant com aquest ho reclamava.
A part d'això, ens hem passat la classe mirant els vídeos que havien fet els altres dos grups (un d'ells no es veia i l'altre tenia moltes faltes d'ortografia) i mirant també les maquetes. A causa de la nostra vageria, poca imaginació i creativitat, hem estat tots suspesos. L'Anna, ens ha donat una altra oportunitat per poder entregar la làmpada, el making of i la història que hem passat per arrivar fins aquí (avui es reuneix el grup per acavar la làmpada).
Ja per acavar, hem repassat i practicat el que entrarà a l'exàmen del pròxim dijous.

dijous, 25 de febrer del 2016

ON ETS?

Avui l'Anna no ha aparegut a la classe. Han arrivat el Simón (del meu grup: TBI) i el Pedro (que és un nen de la classe) i ens han dit que l'Anna els havia comunicat que no podia venir a la classe per varis motius i que féssim les fitxes que portaven ells dos a les mans.
Tres fitxes diferents: Dues en grup i una individual. 
TBI, ha fet les dues fitxes en grup satisfactoriament imenys un exercici a causa de no haver pogut trobar les respostes al llibre. 
La fitxa individual, constava de cinc problemes en els quals havíem d'aplicar la llei D'OHM així dons, cadascun dels membres de l'equip, ha fet el problema que hem acordat entre tots.  

dimecres, 24 de febrer del 2016

MWC: MOBILE WORLD CAPITAL

Ahir, vam anar a  MOBILE WORLD CAPITAL!!
He disfrutat moltíssim amb aquesta activitat! Ara hos explicaré com ha anat tot una mica.
Només arribar, ens vam dividir en els grups partits que normalment fem en hora partida i progressivament, vam anar entrant i asseient-nos a les taules del menjador per començar a dinar l'entrepà que portàvem fet de casa. 
Seguidament, ens van donar temps lliure per jugar amb els robots,el ping-pong, els futbolins, els gronxadors...
Seguidament, ens van portar a fer un taller a la sala d' APPS, GAMES & MULTIMEDIA ZONE que consistia en fer un robt, un drac, un gat o un mico i fer que se li movessin o se l'iluminéssin diverses parts del cos a través de diferents sistemes accionats per una pila.
Quan ja havies acvat de montar el ninot, anàvem passant per un fons i feiem que s'accionés el mecanisme del ninot i el grabàven. A mesura que anàvem acavant el taller, anàvem sortint fora a jugar. Al cap d'una estona, ens van portar a la sala de ROBOTICS & ENGINEERING ZONE on, ens van ensenyar a programar un robot perquè fes les coses que li ordenéssim a través de l'ordinador. Ja acavant, vam tenir l'última estona de joc. Va arribar l'hora de marxar i vam agafar les coses i vam marxar. Que divertit!






dijous, 18 de febrer del 2016

KAHOOT!

Per veure si haviem assolit els conceptes que ens explicava l'unitat u i dos del llibre de text avui, hem fet un Kahoot!

Hem fet grups nous de quatre persones (només per a jugar) que, en el meu cas, aquests han sigut els components:

- Maria Comerma  (mariacomerma.blogspot.com.es)
- Eunice del Barrio
- Ágata Grasso
- Berta Castillo (bertutxins.blogspot.com.es)

 L'equip s'ha dit MABE
A causa d'un parell d'errors que han tingut els ipads, l'equip s'ha hagut de dividir i ha anat a la recerca d'un altre grup que els acollís per poder continuar fent el joc. Jo, m'he unit a l'equip Guillie, format per:

- Pedro García 
- Kyra Torres (http://theboxtecnokyratb.blogspot.com.es) 
- Alex Herrero ( http://tecnoalex2e.blogspot.com.es/)
- Deivy Lòpez (deivylopezzurita.blogspot.com)

Després d'aquest trasllat, ha anat molt bé. Hem hagut d'aplicar la llei D'OHM en un parell de casos i també hem hagut dentificar alguns esquemes de cirquits elèctrics entre d'altres.
Ens ho hem passat molt bé jugant i per suposat, aprenent sempre de la millor manera, jugant.

diumenge, 14 de febrer del 2016

CLASSE TEÒRICA 3

Bona tarda!
L'altre dia, vam fer la tercera teoria de l'any. El que vam fer va ser el que veieu aquí a la dreta.
L'Anna va explicar i nosaltres vam apuntar.

De pas, vam corregir també la meitat dels deures que havíem fet per avui perquè l'altre meitat, no va donar temps (problema de la torradora). 

Hos deixo aquí els deures per el pròxim dijous (sento penjar-la del revés, no ho podia girar) :




dimarts, 9 de febrer del 2016

SERREM, POLIM, CALCULEM...

Dilluns passat, com de costum, vam vaixar al taller i ens vam posar mans a l'obra. Vam entrar al magatzem i vam agafar la bossa dels materials. Ara hos explicaré què vàrem fer:
  • Per començar, vam calcular la mesura que ens aniria bé que tinguéssin els "palets" dels quals havíen de sortir dues "creus" que instal.laríem als laterals de QUADRUM. 

  • Vam agfar els "palets", els vam mesurar i vam decir la mida adequada. A continuació els vam serrar i vàrem procurar que tots quedéssin igual.

  • Seguidament, vàrem fer alguns calculs per saver quan hauría de mesurar el "pal gran" (40cm cada tros).

  • Ràpidament vam començar a tallar el "pal gran" i s'ens va acavar l'hora quan portàvem aproximadament un parell de trossos tallats.

dijous, 4 de febrer del 2016

COMENÇEM A CALCULAR...

Avui dijous 4 de gener, ens hem enfrontat als CÀLCULS.

L'Anna, ens ha fet la tercera classe teòrica. Ha apuntat això a la pissarra:  
Ho hem aprés i de pàs ho hem copiat.
Per posar-nos a prova, l'Anna, ens ha dibuixat una taula completada amb només el que està escrit en negre en el full. L'hem hagut de completar i seguidament ha posat els resultats a la pissarra.
Per recordar el que havíem fet avui i no oblidarnos-en, ens han donat un problema per resoldrea casa. (espero que esigui bé)

Sento no haberme enrecordat que havia de penjar el my map sobre ELS EFECTES DE L'ELECTRICITAT. 



 I de pàs, penjo també l'àtom amb els seus noms respectius.


 

dimarts, 2 de febrer del 2016

PENSEM EN EL FUTUR

Fa ja un parell de dies que vàrem fer l'última classe de tecnologia. En aquesta, vam començar el producte final. L'equip, es va endinsar en l'enorme magatzem del taller on hi guarden maquetes/treballs d'altres cursos i on hi ha milers de milions de materials i eines per construir el que s'et passi per el cap. 
Com a bona persona que és l'Anna, ens ha deixar utilitzar les eines i ens ha donat uns quants materials per a construir el producte (digem-li pel seu nom): Quadrum, molt útils per a construir-la. 
Ja ho tenim tot planejat: Tindrem dues sessions per a construir a Quadrum i si no l'acavem (molt probable), ens l'haurem d'emportar i acavar-la a casa. A veure com queda!
 

dijous, 28 de gener del 2016

CLASSE TEÒRICA 2

Avui, ens hem portat malament. Han sigut un cúmul de coses el que ha fet enfadar a l'Anna. Va demanar que avui portéssim el llibre de text perque faríem una classe teòrica.  Encontes d'això, quatre persones únicament l'han portat. Decepcionada, l'Anna ha fet classe amb l'entussiasme que li quedava.
  • Un dibuix d'un àtom 
  • Taula de magnituds elèctriques
Ha sigut tot el que hem fet avui. Els nostres companys, ens han deixat un llibre perque el compartíssim ja que, ningú de nosaltres (TBI), l'ha portat. Hem dibuixat i pintat l'àtom (dreta) i hem omplert la taula amb l'ajuda del llibre (abaix). 

dijous, 21 de gener del 2016

MIREM ELS VIDEOS

Avui, ens hem dedicat vàsicament a mirar els videos que eren de deures per avui. Hem vist 6 (un per cada grup) i la Anna els ha valorat amb la nostres opinions. Com que els videos no eren prou correctes, l'Anna ens ha donat una segona oportunitat. Dijous que bé, videos complets (materials, problemes, eines...).

dimecres, 20 de gener del 2016

CANVIEM EL DISSENY?

Insegurs del disseny escollit, examinem bé el prototip per treure'n ideas del que ens desagrada o el que podriem canviar. Entre elles, varies ideas interessants s'ens venen al cap: basse més gran, canviar el algunes coses del disseny...
Parlem amb l'Anna de que li semblaria canviar algu del disseny i afirma que seria bona opció canviar-lo. Ens dona ideas molt bones per aplicar-li a Quadrum i mentrestant visualitzem com seria cadascuna d'elles. Al final, decidim deixar-ho per la següent hora i gravar el video de com vam fer la maqueta, quins vàren ser els problemes/dificultats que vam tenir i que canviaríem de cara al producte final. 

dijous, 14 de gener del 2016

CONSTRUCCIÓ D'UN PROTOTIP:

Avui, hem dedicat la classe a
Construint a Quadrum 
construir la maqueta de Quadrum amb materials reciclats portats de casa com per exemple cartró, ampolles de plàstic o eines per poder treballar amb els materials exportats com per exemple tisores o celo.
Hem treballat cooperativa-ment per construir la maqueta/prototip de Quadrum. Ara hos explicaré concretament els passos per construir-la que... per cert! Els haurem d'explicar en el video que farem sobre com l'hem construit que tenim de deures per el dilluns 18.

PROCÉS DE FABRICACIÓ DE LA MAQUETA

1.Retallem la boca d'una ampolla. L'utilitzarem com a base.
2.Fem un parell de forats als laterals de l'ampolla.
3.Passem un dels tubs enrotllats de paper que hem fet prèviament pels forats de l'ampolla.
4.Retallem 5 quadrats de paper i els fem 4 forats a cada un. (als 4 extrems)
5. Introduïm lentament els papers als pals i els anem  colcant al seu lloc. (un d'ells no entra i l'hem de retallar).
6. Ens trobem que els pals de paper no aguanten i fem dos "X" de pals i les enganxem entre els papers perquè sostinguin els pals. 

dilluns, 11 de gener del 2016

ESBOÇ >PLÀNOL >MAQUETA >PROTOTIP >PRODUCTE: QUADRUM

Dur retorn de vacances. Tot i així, amb ganes de treballar i esforçar-se al màxim aquest nou trimestre.

Començem entregant els deures de vacances: un còmic en anglès. (estan penjats a la web de l'Anna. A la dreta el meu) Fets sobre el Projecte Tecnologic o L'electricitat. En aquest cas, el meu, ha sigut de l'electricitat perquè em resultava més senzill.
(Per cert! L'Anna, m'ha otorgat una altra medalla! Aquesta, reconeix la meva originalitat davant del meu còmic. L'afegeixo a l'entrada d'escore per si voleu passar a veure-la.)

En els altres 40 minuts, hem estat acavant de fer el Plànol del projecte i preparant un guió per l'anunci publicitari sobre la làmpada. Per cert! La nostre l'ampada ja té nom!!! L'hem decidit avuí a l'hora de tecnologia, es diu:

QUADRUM

Molt original heeee?
Bueno, deixem-nos de xarrameca...al que anavem. 
Hem gravat (amb só) un anunci per propagar el nostre producte i ha quedat molt bé!